Skip to main content

Правилно изхвърляне на презервативи - цялостно ръководство за устойчиво поведение

Готови ли сте да научите повече за това как да изхвърляте презервативите правилно и едновременно с това да помогнете за опазването на околната среда? В днешния свят, в който устойчивостта и отговорността стават все по-важни, е важно да действаме природосъобразно, дори в интимните моменти. Ето защо отговорната употреба на презервативи включва и правилното им изхвърляне, така че да ви бъдат спестени проблеми като запушена тоалетна или проблеми за околната среда. Тук можете да откриете всичко, което трябва да знаете, за да изхвърляте правилно използваните презервативи.

Защо е важно правилното изхвърляне?

Често съществува мнението, че използваните презервативи могат просто да се увият в кърпичка и да се пуснат в тоалетната. Това обаче често води до проблеми, тъй като за разлика от тоалетната хартия, както презервативът, така и салфетката не се разтварят и следователно или запушват тоалетната, или евентуално канализационната система или пречиствателните станции във вашия град. Следователно презервативите, които по погрешка се изхвърлят в тоалетната, могат да доведат до сериозни запушвания. Но можете да си спестите посещение при водопроводчика, ако изхвърляте презервативите правилно.

Използваните презервативи принадлежат към остатъчните отпадъци, а не към тоалетната, не към природата или органичните отпадъци и не към контейнера за рециклиране. Но защо това е толкова важно? Освен очевидната хигиенна необходимост, правилното изхвърляне в остатъчните отпадъци предотвратява замърсяването на пречиствателните станции за отпадни води и водните басейни. Правилното им изхвърляне също така защитава дивата природа, тъй като презервативите могат да се превърнат в опасност за животните в природата, ако те се заклещят в тях или ги изядат по погрешка.

Съвети за практическо прилагане

  • Отстранете презерватива от пениса: В края на половия акт се уверете, че сте извадили пениса навреме, преди да се е свил. Когато го изваждате, дръжте презерватива в основата на пениса, за да не може да се изхлузи. След това внимателно свалете презерватива от пениса, за да не може да изтече. Често помага и задържането на презерватива за резервоара и плъзгането му надолу.
  • Сложете възела: Преди да изхвърлите използвания презерватив, завържете го на възел в отворения край. Това предотвратява изтичането на телесни течности и прави изхвърлянето по-хигиенично. За да направите това, дръжте презерватива с резервоара надолу, след което лесно можете да завържете възел в горната част на презерватива като балон, без да има изтичане.
  • Поддържайте дискретност: За да защитите личния си живот и от уважение към другите, е препоръчително да увиете презерватива в парче тоалетна хартия или салфетка.
  • Изхвърляне на остатъчните отпадъци: Изхвърлете използвания и опакован презерватив в остатъчните отпадъци.
  • Изхвърляйте разделно: Подобният на фолио печат на презервативите може да бъде изхвърлен в контейнера за рециклиране или, в Германия, в жълтата торба. В няколко държави тя също трябва да се изхвърля в остатъчните отпадъци, тъй като тук все още не са създадени подходящи системи за рециклиране. Приложените инструкции за употреба, изработени от хартиени и картонени опаковки, е най-добре да се изхвърлят в контейнера за хартиени отпадъци или в контейнера за рециклиране, в зависимост от страната и разпоредбите за картон/хартия във вашия район.

Екологичен аспект

Въпреки че презервативите са от съществено значение за сексуалното здраве, те представляват предизвикателство за околната среда поради своя състав и проблемите с изхвърлянето им. Повечето презервативи са изработени от латекс - естествен материал, който е биоразградим - но само при оптимални условия, които рядко се срещат в природата. Следователно разграждането му в органичните отпадъци би отнело твърде много време и следователно би трябвало да бъде сортиран с големи разходи. Дори ако презервативите все пак попаднат в остатъчните отпадъци в края на жизнения си цикъл, можете да помогнете за минимизиране на въздействието върху околната среда, като ги изхвърляте правилно. Например, ако редовно се нуждаете от презервативи, можете да си купите голяма опаковка, като например нашите опаковки MISTER SIZE 36, за да намалите количеството на отпадъците от опаковки, от една страна, и, разбира се, многобройните транспортни маршрути, ако си купите няколко по-малки опаковки, от друга.

Ако сте правили секс в движение

Дори ако използвате презерватив извън собствените си четири стени, трябва да се погрижите да го изхвърлите правилно. В никакъв случай не бива просто да го изхвърляте в природата, тъй като, както беше споменато по-горе, това може да представлява опасност за животните, от една страна, а от друга, със сигурност не искате сами да намерите използван презерватив, когато сте навън. Тоалетната също не е подходящо място, когато сте навън; проблемите, които произтичат от това, в крайна сметка трябва да бъдат понесени от всички наши съграждани. Затова изхвърляйте презерватива в контейнера за отпадъци, когато сте навън, както бихте направили у дома. Увийте го в кърпичка и го изхвърлете в кофата за боклук. Като алтернатива има и малки санитарни торбички за пътуване, в които лесно можете да го вземете със себе си вкъщи и след това да го изхвърлите правилно.

Заключение

Изхвърлянето на презервативи може и да е малък аспект от ежедневието ни, но ако се извършва правилно, то допринася значително за опазването на околната среда и здравето ни. Като изхвърляте отговорно използваните презервативи, вие допринасяте значително за хигиената и опазването на околната среда. Помнете, че всяка малка стъпка е от значение и вашият избор може да има значение. Бъдете информирани, действайте отговорно и дайте пример за едно по-устойчиво бъдеще.

Mister Size
Повече статии

Историята на MISTER SIZE - визията за перфектния презерватив

Прочетете сега

Определяне на правилния размер презерватив в 4 прости стъпки

Прочетете сега

Екипът на Mister Size

Прочетете сега