Skip to main content

Често задавани въпроси относно презервативите и размерите им

Често задавани въпроси

Получете отговори на всичките си въпроси за презервативите, Вашия размер презерватив и MISTER SIZE като подходящ презерватив.

С визията "Съвършенство в презервативите" творческият екип на Vinergy непрекъснато работи, за да направи презервативите още по-добри - още по-чувствени. Нашето твърдение: сексът с презерватив трябва да е толкова добър, колкото и без него! Ние се стремим към това всеки ден. След почти 20 години страст и опит в областта на презервативите с подходящ размер, ние пуснахме на пазара Mister Size. MISTER SIZE е презервативът, който изглежда като презерватив, предпазва като презерватив, но изобщо не се усеща като обикновен презерватив, когато се използва. Защо? Защото мъжете и жените не усещат почти нищо. Но не само нищожната дебелина е забележимо средство за подобряване на удоволствието: MISTER SIZE се предлага в седем различни размера - в крайна сметка, най-добрата част на всеки мъж е много индивидуална.

Искате ли да научите повече за предимствата на Mister Size? Можете да намерите всичко тук

Тук можете да измерите размера на презерватива си лесно и удобно с 3 различни метода

Безопасността на контрацептивните методи се изчислява според индекса на Пърл, но нито един контрацептив не е 100% безопасен. Индексът на Пърл на презервативите е 2-12, което означава, че от 100 жени, които използват презервативи в продължение на една година, от 2 до 12 ще забременеят. В повечето случаи този висок брой се дължи на грешки в приложенията. Повече информация за правилната употреба можете да намерите в ЧЗВ 18. Въпреки това, когато става въпрос за защита от полово предавани болести като ХИВ, сифилис, гонорея, хепатит В и хепатит С, презервативът осигурява много висока степен на защита.

Презервативите са гумени, тънки обвивки и се използват по време на секс за предпазване от нежелана бременност и полово предавани болести. Те трябва да се поставят върху еректиралия пенис преди полов акт и са един от малкото контрацептиви за мъже, освен стерилизацията.

Презервативите всъщност нямат никакви странични ефекти. Ако обаче имате алергия към латекс, те могат да предизвикат алергична реакция. Около 2 % от хората страдат от алергия към латекс, затова трябва да използват презервативи без латекс.

Други странични ефекти, като задушаване, изплъзване или загуба на усещане, намаляват или се избягват напълно, ако използвате презерватив с подходящ размер.

Почти половината от всички двойки (48 %) използват хапчета, а другата половина (47 %) - презервативи. Всички останали контрацептиви съставляват само малък дял. Разбира се, някои двойки използват няколко контрацептива едновременно, например презерватив и хапче.

Повечето мъже използват презервативи за контрацепция. За да може презервативът наистина да ви предпази, е важно да знаете как да го използвате правилно и да използвате правилния размер презерватив. Освен че предпазват от бременност, презервативите предпазват и от полово предавани болести в сравнение с другите контрацептиви.

Презервативите са обект на Закона за медицинските изделия и следователно трябва да бъдат сертифицирани. Това може да се разпознае по маркировката CE върху опаковката. За да сте сигурни, че презервативът е наистина безопасен, той трябва да пасва идеално. Твърде малкият презерватив може да се скъса по-лесно, а твърде големият има по-голяма вероятност да се изхлузи.

Да, всеки мъж може да използва презервативи. Независимо от размера и формата на пениса, има подходящ презерватив, например Mister Size, в 7 различни размера от номинална ширина 47 мм до обиколка 69 мм. Освен това всички презервативи са разтегливи. Проблемите с ерекцията често се дължат на това, че презервативите не пасват. За хората, страдащи от алергия към латекс, има презервативи без латекс, но за съжаление все още не в толкова много различни размери.

Да, но трябва да можете да вкарате 18 литра въздух в презервативи, без да се спукат. Важно е обаче да знаете как да ги поставяте и използвате по време на полов акт. Най-честите причини за скъсването на презерватива са неправилното приложение, неправилният размер на презерватива или неподходящото съхранение.

Да, защото по време на орален секс спермата може да попадне в организма през устата и да предизвика инфекция с ХИВ. Особено тънките презервативи, като Mister Size, са подходящи и за орален секс.

Ако ерекцията отслабва при поставянето на презерватива, това обикновено се дължи на страха на мъжа да не направи нещо нередно при поставянето му или на факта, че не сте толкова сигурни, колкото бихте искали, когато отваряте презерватива. Това засяга най-вече младите и неопитни мъже. Помага да използвате презервативи първо сами и да се упражнявате с тях, дори по време на мастурбация. След това, когато сте запознати с тях, можете сами да използвате презерватива по време на полов акт или да помолите партньора си да ви го постави.

Това се случи: Презервативът се е скъсал. За да се избегне нежелана бременност, има възможност да се използва "сутрешното хапче". Сутрешното хапче се приема максимум 48 до 72 часа след инцидента с презерватива. Въпреки това приемът във всички случаи трябва да се обсъди с гинеколог или фармацевт, тъй като е важно да сте медицински информирани за ефективността и страничните ефекти.

Ако презервативите винаги са били твърде големи за вас, можете да опитате Mister Size 47 или 49. Тези презервативи са с номинална ширина 47 или 49 мм и следователно са по-малки от 52-54 мм презервативи от аптеката.

По принцип всички лубриканти на водна основа са подходящи за използване с презервативи Mister Size. Освен това винаги трябва да проверявате опаковката, за да разберете дали производителят препоръчва използването им с презервативи. Лубриканти на маслена основа, като силиконово масло, не трябва да се използват с презервативи Mister Size, тъй като нарушават целостта на латекса.

Всички презервативи, независимо дали са тънкостенни или дебелостенни, са предмет на един и същ европейски стандарт EN ISO 4074, който например гласи, че трябва да можете да вкарате 18 литра въздух в презерватива, без той да се спука. Това означава, че тънките и дебелите презервативи отговарят на едни и същи стандарти за безопасност.

  1. Презервативите винаги трябва да се съхраняват на хладно и сухо място. Прякото излагане на топлина прави презервативите крехки. Важно е също така запечатващото фолио да не е повредено и срокът на годност да не е превишен.
  2. Когато разкъсвате запечатващото фолио, не използвайте предмети с остри ръбове, като зъби или нокти, за да не се повреди презервативът.
  3. Проверете в коя посока може да се разгъне презервативът. Ако не се разгъне, значи е поставен на пениса по неправилния начин. Възможно е обаче спермата вече да е достигнала презерватива. Затова не го обръщайте просто така, а използвайте нов презерватив!
  4. Задръжте резервоара с палеца и показалеца си, така че да няма въздушна възглавница. Издърпайте препуциума малко назад и навийте презерватива изцяло върху твърдия пенис от резервоара.
  5. И един малък съвет: винаги имайте готови презервативи наблизо, за да можете да започнете веднага, без да се налага да ги търсите :-)

Да! Презервативите Mister Size са вегански. Презервативите Mister Size не съдържат никакви животински съставки или странични животински продукти, не са използвани животински съставки или странични продукти в процеса на производство и не са тествани върху животни.

По принцип презервативите трябва да се съхраняват само при температура до 30°C за по-дълъг период от време. Също така не трябва да съхранявате презервативите постоянно на пряка слънчева светлина. Въпреки това е възможно краткосрочно съхранение за 3-4 дни при екстремна топлина до 40°C, например по време на транспортиране по пощата, в колата ви или в пакетираща станция, без никакви проблеми. Така че дори и през лятото можете да поръчате презервативите си онлайн или да ги вземете със себе си по време на пътуване, без да се притеснявате. Повече информация можете да намерите тук.

Презервативите предпазват не само от нежелана бременност, но и от болести като СПИН или гонорея. Затова презервативите са нещо повече от контрацептивно средство. С правилния размер презервативът предлага и възможно най-добрата безопасност и пълно усещане. В същото време партньорът ви не трябва да се страхува от страничните ефекти на хормоните, когато приема контрацептивното хапче.

Не, дължината на презерватива не е от значение, можете да го разгънете, колкото ви е необходимо. Важна е широчината на презерватива, тъй като тя определя дали презервативът приляга добре. Ширината на презерватива се нарича размер на презерватива. С правилния размер презерватив осигурявате възможно най-голяма безопасност и най-добро усещане по време на секс, защото нищо не се изплъзва и не притиска неприятно.

Нашите презервативи Mister Size се произвеждат в Малайзия по причини, свързани с устойчивото развитие, тъй като естественият каучук, от който се нуждаем, расте там и по този начин можем да избегнем ненужните маршрути за транспортиране на материали. Нашите презервативи се произвеждат от Karex, най-големия производител на презервативи в света. Нашият екип е бил на място няколко пъти и познава производствената площадка, както и хората от отдела за производство и качество, които се грижат за качеството на TOP. По-подробна информация за социалната и екологичната устойчивост на Karex можете да намерите тук в раздел "Социална отговорност".

Научете още повече за презервативите

7 verschiedene Kondomgrößen von Mister Size an Wäscheleine
Секс познания за презервативите

Определяне на правилния размер презерватив в 4 прости стъпки

Използването на правилния размер презерватив е важно за добрата защита. Тук можете да научите как да определите правилния размер в 4 лесни стъпки.

Kondom Anwendung
Нашите съвети за презервативи

Прилагане на презервативи

Какво трябва да имам предвид, когато използвам презервативи? Ето най-важните съвети, преди да използвате презервативи.

Mister Size Kondome in verschiedenen Größen
Секс познания за презервативите

Презервативи и размери на презервативите: Отговори на всичките ви въпроси

Всичко, което бихте могли да попитате за презервативите и размерите им, е отговорено в тази статия. Кликнете сега, за да прочетете повече.