Skip to main content

Презервативи и лубрикант - Как да намерите най-доброто за вас

Презервативите и лубрикантът са перфектната комбинация, защото безопасността ви се увеличава благодарение на по-доброто плъзгане и по-малкото съпротивление на презерватива.

Но дори и без презерватив, хлъзгавият помощник е стимул за сексуалния ви живот. Особено при вагинална сухота, анален секс и заедно със секс играчки като вибратори или мастурбатори, лубрикантът е истинска благословия и ще ви помогне да се плъзнете бързо в седмото небе.

Затова не губете повече време, прочетете статията и разберете кой лубрикант е най-подходящ за вас и какво определено не трябва да използвате като алтернатива на лубриканта. Тук ще научите и как да използвате правилно лубриканта.

Защо лубрикантът и презервативите са чудесни партньори в екипа

Вероятно сте забелязали, че презервативите обикновено са покрити с тънък слой лубрикант.

Има основателна причина за това: въпреки издръжливостта си, презервативите стават по-чувствителни, ако има прекалено голямо триене, а в най-лошия случай могат дори да се скъсат, когато нещата не са толкова влажни.

Но не се притеснявайте, обикновено не се стига дотам, защото сексът е просто изключително неудобен, ако вагината, анусът или играчката са прекалено сухи.

Ще го забележите бързо, освен ако вече нямате бутилка с лубрикант под ръка.

Кой е най-добрият лубрикант с презерватив?

В комбинация с презервативи лубрикантите на водна или силиконова основа са особено подходящи за по-добро смазване. Но преди да купите, трябва да си отговорите на няколко въпроса:

  • Одобрен ли е лубрикантът за употреба с презервативи? (с етикет "съвместим с презервативи" или "подходящ за презервативи").
  • Нуждаете ли се от специален лубрикант, например за анален секс?
  • Планирате ли да използвате лубриканта като масажен гел?
  • Искате ли да използвате лубриканта заедно със секс играчки?
  • Какви са личните предпочитания на вас и на партньора ви?

В зависимост от отговорите на тези въпроси някои смазочни материали са по-подходящи за вас, тъй като всеки смазочен материал има някои предимства и недостатъци.

Сега можете да разберете какви точно са те и да изберете идеалния лубрикант за вас.

Какви смазочни материали има? Какви са предимствата и недостатъците?

Има много лубриканти и смазки, които можете да закупите онлайн или в магазините. Тук сме изготвили кратък преглед с най-важните предимства и недостатъци.

Лубрикант на водна основа - идеален за презервативи

Лубрикантите на водна основа, като органичния лубрикант на Mister Size, предлагат много предимства, тъй като висококачествените лубриканти обикновено са подходящи за хора, страдащи от алергии, съдържат много малко съставки и са идеални при вагинална сухота благодарение на подхранващи вещества като алое вера.

Те са чудесни и ако искате да ги използвате заедно със секс играчки.

Друго голямо предимство е, че те попиват в кожата с течение на времето, чувстват се добре върху нея и се отмиват изключително лесно с малко вода.

Съответно те помагат за бързо почистване и обикновено не оставят грозни петна по текстила, ако нещо се обърка.

Това предимство ни води към недостатъците:

Тъй като лубрикантите на водна основа се абсорбират в кожата, те понякога са по-малко продуктивни и може да се наложи да нанасяте лубрикант от време на време.

Този тип лубрикант не е подходящ и за масажи.

Лубриканти на силиконова основа - идеални и за презервативи

Лубрикантите насиликонова основа са изработени предимно от силикон, който има това предимство, че почти не се абсорбира в кожата. Това означава, че можете да изпитате голямо удоволствие с гела, особено ако правите дълъг секс.

Освен това лубрикантите са много подходящи и за по-дълги масажи и като цяло се понасят добре от кожата.

Лубрикантите на силиконова основа се усещат по-скоро като масажни масла върху кожата. Те не са толкова хлъзгави, колкото продуктите на водна основа.

Трябва да сте внимателни само ако искате да включите секс играчки в любовната си игра, защото силиконовият лубрикант не е съвместим с играчките, изработени от силикон, и може да ги повреди.

Друг недостатък е, че не се отмива толкова лесно, колкото смазочните материали на водна основа, и може да направи петна по текстила.

Естествени лубриканти с презервативи

Естествените лубриканти, като гел от алое вера или нуру гел, също могат да бъдат отлична алтернатива на лубрикантите на силиконова или водна основа.

Обикновено лубрикантите се грижат богато за кожата, съдържат само няколко съставки и могат да бъдат много продуктивни. Освен това те имат предимството, че могат да се абсорбират напълно в кожата и не оставят петна по текстила.

Важно е обаче да се уверите, че не съдържат консерванти или ароматизатори и че наистина са 100% натурални гелове.

В противен случай усещането върху кожата не е за всеки и трябва да се тества. Остатъците могат да останат върху кожата или да се отмият лесно.

Лубрикантът за анален секс е задължителен

Анален секс без лубрикант е като спускане с шейна без сняг, по принцип не е добра идея. Това не само е неприятно и болезнено, но може да доведе и до наранявания и анални фисури.

Ето защо е изключително важно да изберете правилния лубрикант за анален секс. Съществуват много лубриканти на водна или силиконова основа, които са специално произведени за анален секс.

Тези лубриканти са по-плътни, абсорбират се по-бавно в кожата и по този начин гарантират, че всичко е винаги хлъзгаво и се плъзга добре.

Между другото: Винаги препоръчваме да носите презерватив с подходящ размер за анален секс, за да избегнете инфекции на пикочните пътища, простатата и т.н. Инфекциите могат да бъдат причинени от бактерии в червата.

Другите предимства и недостатъци са същите като тези, които вече написахме за геловете.

Лубриканти на маслена основа, които не са подходящи за презервативи

Лубрикантите на маслена основа обикновено не са подходящи за използване с презервативи. Лубрикантите на маслена основа правят латекса на презервативите порест, което води до по-бързото им разкъсване.

Затова винаги трябва да ги държите възможно най-далеч от гумите си.

Алтернативи на смазката, подходящи ли са?

Освен класическите лубрикантни гелове, има и алтернативи, които се считат от мнозина за заместители на лубрикантния гел. Тук ще разгледаме някои от най-важните от тях.

Масажни масла или бебешко олио като заместител на лубриканта

Масажните масла или бебешкото олио не са подходящи като лубриканти, не са подходящи за сухи вагини и със сигурност не се използват в комбинация с презервативи.

Тези масла разстройват вагиналната флора и правят латексовите презервативи порести, така че не бива да ги използвате.

Единственото изключение е, ако масажният гел е изрично обозначен като лубрикант за употреба с презервативи.

Масла за готвене (кокосово масло, зехтин и др.) като алтернатива на смазочните материали

При маслата за готвене имаме същите проблеми, както при маслата за масаж или бебешкото олио като алтернатива на смазочния гел.

Те разтварят презервативите и нарушават баланса на вагиналната флора.

Освен това остатъците от масла са благоприятна среда за развитие на бактерии и гъбички, които могат да доведат до допълнителни здравословни проблеми.

Грейка за доене или вазелин като заместител на смазочни материали

И тук трябва да ви разочароваме: вазелинът и мазнините за доене не принадлежат на гениталната ви област.

Парафинът (петрол) прави латексовите презервативи порести и напукани, което драстично намалява защитата.

Проучванията показват също, че въвеждането на вазелин води до повишен риск от бактериална вагиноза.

Всичко останало, което съдържа мазнини или масла

Лосионът за тяло, кремът за ръце, маслото и всички други продукти, съдържащи мазнини или масла, винаги трябва да се държат далеч от презервативите.

Особено далеч от вагината и аналната област, освен ако не е специално създаден за тази цел.

Как да използвате правилно лубрикант със или без презерватив

Нанасянето на лубрикант е изключително просто и се извършва по същия начин със или без презервативи:

Слагате малко в ръката си, върху пениса, вагината, ануса или секс играчка. След това го разнесете отвън и отвътре, в зависимост от площта, и сте готови да работите.

Можете да го използвате и по време на прелюдия, за да засилите усещането и да добавите малко допълнителна стимулация, докато изследвате тялото на партньора си. Мъчителният масаж също може да ви раздвижи.

Вътрешен съвет: капка лубрикант в презерватива

За да направите усещането още по-добро за мъжа, просто сложете малка капка лубрикант в презерватива. Съвсем малко, за да остане презервативът стегнат. Заслужава си.

Заключение - презервативи и лубрикант

Лубрикантът е чудесно средство и не бива да липсва в нито едно домакинство, особено защото алтернативи като бебешко олио, масла за готвене или вазелин не са подходящи за него.

Освен това вибраторите, вибраторите, мастурбаторите или аналният секс без лубрикант са не само по-малко забавни, но могат да доведат и до наранявания.

Лубрикантите на водна основа са идеални със или без презервативи и могат да помогнат на вас и партньора ви да се разгорещите.

Същото важи и за лубрикантите на силиконова основа, но трябва да внимавате със секс играчките си.

Затова не губете повече време и бързо се снабдете с лубрикант. Можете да си купите лубриканти в аптеките и супермаркетите, но също и в много онлайн магазини.

Между другото, ние от Mister Size предлагаме и органичен лубрикант, който е идеален за използване с презервативи:

Mister Size Bio Gleitgel

Органичен смазочен гел MISTER SIZE

Открийте сега - Органичният смазочен гел на водна основа от Mister Size приляга идеално на презерватива, точно както презервативът приляга на вас.

Mister Size
Повече статии

Правилно поставяне на презерватив - как да го правим, без да е досадно

Прочетете сега

Приятелство+, смесване, отворена връзка и полигамия - какво е това за съвременните модели на връзка?

Прочетете сега

Без значение колко голям или малък е пенисът ми - обичам го

Прочетете сега