Skip to main content

Правилно поставяне на презерватива: Как да се справим от първия път и кои са най-големите грешки

Правилното поставяне на презерватива е най-важната, но често и най-досадната част от секса, защото винаги има тази глупава пауза.

Това ръководство ще ви помогне да поставите презерватива перфектно само за няколко секунди, да разпознавате проблемите и да избягвате най-големите грешки.

Имаме и съвети за това как да направите всичко това още по-красиво и дори много еротично и за двама ви.

Затова прочетете внимателно инструкциите и със сигурност ще се справите с работата.

Правилно поставяне на презерватив - инструкции стъпка по стъпка

С тези 6 стъпки вие и вашият партньор ще бъдете в безопасност и поставянето на презерватив ще бъде лесно. В това ръководство ще обсъдим препуциума в стъпка 4. Ако сте обрязани, разбира се, можете просто да пропуснете тази стъпка.

1. следвайте инструкциите в опаковката

Дори да сте прочели инструкциите за поставяне на презерватив тук, винаги можете да се обърнете към инструкциите в опаковката на презерватива, ако не сте сигурни. Там ще намерите цялата информация, която ви е необходима, за да поставите презерватива правилно.

2. Разкъсване на опаковката на презерватива

Когато държите пластмасовия пакет презервативи в ръката си, можете просто да го разкъсате с ръка по назъбената страна. Ако не се получи добре в един ъгъл, често помага да се тества друг ъгъл.

Много е важно никога да не използвате ножици, ножове, зъби или други остри или заострени предмети, за да отворите опаковката.

Може да повредите презерватива, без да разберете това.

3. извадете презерватива и го дръжте по правилния начин

След като отворите опаковката, можете да извадите презерватива.

Преди да го извадите, се уверете, че пръстите ви са чисти и нямат сперма или капки удоволствие.

Ако сте влезли в контакт с презерватива, партньорката ви може да забременее въпреки презерватива.

За да проверите дали държите презерватива правилно, можете да го хванете за върха и да издърпате съвсем леко външния пръстен на презерватива.

Ако след това външният пръстен образува малък ръб, той е в правилната посока. Ако повърхността е непрекъсната и не можете да свалите пръстена, значи е грешно.

4. отдръпнете препуциума, ако имате такъв

Ако имате препуциум, сега е моментът да го дръпнете колкото е възможно по-назад с една ръка. Партньорът ви също може да ви помогне с 1 или 2 ръце. Това също така ще ви помогне да запазите ерекцията си и ще я направи малко по-забавна.

5. сядане и спускане

Почти готово! Сега дръжте презерватива като малка шапка на върха на пениса си, докато го държите за върха. Най-добрият начин за това е да използвате палеца и показалеца си.

Уверете се, че във върха няма въздух, защото това може да увеличи риска от спукване на презерватива след поставянето му.

Когато въздухът излезе навън и препуциумът се отдръпне, можете да разгънете презерватива колкото е възможно по-надалеч. Тя трябва да покрива цялото стъбло на пениса до основата.

6. да се забавлявате

Презервативът е поставен, въздухът е излязъл от накрайника и презервативът е стегнат? Чудесно, ето как се използва презервативът правилно, а сега сте готови за няколко прекрасни мига заедно.

Ако нещата не вървят толкова гладко, най-добре вземете със себе си лубрикант. Така не само ще се почувствате по-добре и двамата, но и ще предпазите презерватива от увреждане при прекалено голямо триене.

Можете да прочетете кои смазочни материали са особено добри или изобщо не са добри тук.

Най-често срещаните проблеми при поставянето на презерватив

Презервативът е поставен наобратно

Ако случайно сте сложили презерватива по погрешен начин, винаги трябва да използвате нов презерватив, ако вече сте имали контакт с върха на пениса си.

Това е важно, тъй като в противен случай по външната страна на презерватива може да има капки сперма, от които партньорката ви може да забременее.

Презервативът се разгъва трудно или се разгъва само частично

Ако презервативът се разгъва трудно, не се разгъва изобщо или може да се разгъне само частично, възможните причини са две:

1. сложили сте презерватива по грешен начин 2. имате грешен размер презерватив и се опитвате да разгънете твърде малък презерватив.

В първия случай трябва да използвате нов презерватив, както е описано по-горе. В случай 2 ви препоръчваме да проверите размера на презерватива си най-късно преди следващия секс.

Използването на правилния размер презерватив не само улеснява разгъването му, но и повишава безопасността ви и подобрява усещането ви по време на секс.

Тук ще намерите информация и инструменти, които да ви помогнат да определите размера на презерватива.

Ерекцията изчезва след поставяне на презерватив

Ако сложите презерватива и скоро след това загубите ерекцията си или вече не можете да я задържите правилно, това също може да е знак, че презервативът е твърде малък.

Затова ви съветваме да измервате еднократно.

Ако презервативът е твърде голям

Ако презервативът ви е твърде голям, той може да се изхлузи лесно, да не е достатъчно стегнат и следователно да не предпазва от нежелана бременност или полово предавани болести.

Ето защо винаги трябва да сте сигурни, че имате правилния размер презерватив.

Забранени грешки при поставянето на презерватив - грешки в приложението, които трябва да избягвате

За да избегнете неприятни изненади, има няколко неща, които трябва да избягвате на всяка цена. Повечето от тези неща може да ви звучат очевидно, но не бива да ги забравяте:

Стари и повредени презервативи

Презервативите с изтекъл срок на годност, презервативите, които са били изстискани в портфейла ви или са оставени на топло за твърде дълго време, и т.н. не принадлежат на пениса ви, а на остатъчните отпадъци.

Преди да поставите презерватива върху пениса, проверете дали опаковката и презервативът не са повредени. Ако в опаковката все още има въздух, който може да бъде изстискан, трябва да изхвърлите и презерватива.

Масажно масло и мазни смазочни материали

Презервативите мразят мазнина! Когато се комбинират с масло, вазелин, масло и т.н., те стават порести и се разтварят за нула време.

Ето защо трябва да внимавате, когато масажирате преди секс - защото обикновено след това ръцете и тялото ви все още са намазани с масло. Същото важи и за случаите, когато предварително сте нанесли лосион върху ръцете си. Можете да намерите повече информация за това в нашето ръководство за лубриканти и презервативи!

Размерът на презерватива е твърде малък или твърде голям

Сексът с презерватив, който всъщност не пасва, може бързо да доведе до обратен ефект. Той не приляга правилно, може да се сложи само със сила, пука се по-лесно и се усеща по-слабо.

Да не говорим за риска от венерически болести и нежелана бременност. Ето защо винаги трябва да използвате подходящия размер презерватив.

Започвате без опит

Ако никога преди не сте поставяли презерватив, може да ви помогне много, ако се упражнявате няколко пъти върху себе си. Това ще ви даде повече практика, която може да ви помогне изключително много, когато това е най-важно.

Не само ще станете по-уверени, но и ще се справите по-бързо и ще изглеждате по-добре като цяло.

В противен случай, ако партньорът ви е по-опитен, той може да направи покриването вместо вас.

Трябва да правите специални неща, като например да поставяте презерватива с уста, само ако партньорът ви наистина знае как да го направи и може да го направи без риск за вас.

Капки похот и сперма върху презерватива

Ако върху пръстите ви попаднат капки похот или сперма и докоснете с тях външната страна на презерватива, защитата ще изчезне.

Ето защо е важно да поддържате ръцете си чисти.

Ако се съмнявате, измийте ръцете си за кратко. А ако нещо се обърка, просто използвайте нов презерватив.

Използване на презервативи повече от веднъж

След като сте поставили презерватив на пениса си, трябва да го изхвърлите. Няма значение дали сте еякулирали, или не.

След като презервативът се отвори, той трябва да се използва или да се изхвърли.

Непланиран анален секс

Ако искате да отидете до задната врата, трябва да сте добре подготвени, да използвате подходящ презерватив и достатъчно лубрикант.

В противен случай това ще бъде не само болезнено и може би последното подобно приключение - съществува и голям риск презервативът да се скъса поради триенето.

А това е нещо, което искате да избегнете на всяка цена. Така че се подгответе добре и след това се отдайте на изтръпването.

Заключение - Правилно поставяне на презервативи

Особено през първите няколко пъти може да се окаже предизвикателство да поставите презерватива правилно и бързо, което почти винаги води до малка пауза.

Но това не означава, че трябва да го оставите да ви притеснява. Вместо това можете съзнателно да включите поставянето на презерватива в прелюдията си, като го отбележите като специален момент.

Например партньорът ви може да го постави с ръка или уста и да го подготви за секс. По този начин можете да превърнете убиеца на похотта в еротичен ритуал, който ви възбужда още повече.

И накрая, бихме искали да ви посъветваме да разберете размера на презерватива си, за да сте оптимално защитени и да се забавлявате възможно най-добре.

Mister Size
Повече статии

Добрият секс не е задължително да бъде перфектен

Прочетете сега

Хапчето - наистина равни права по време на секс?

Прочетете сега

Презервативи и лубрикант: така сексът върви като по часовник

Прочетете сега