Skip to main content

Добрият секс не е задължително да бъде перфектен

пет идеи за пълноценен любовен живот

Сексът е нещо прекрасно - ако не и най-прекрасното нещо на света. Тя ни дава малко време да се откъснем от ежедневието и да се потопим изцяло в приятни чувства за няколко минути. Добрият секс ни сближава с човека, с когото прекарваме тези моменти заедно. И това ни кара да изпитваме малки тръпки на щастие, които понякога продължават доста дълго и ни дават нови сили за предстоящите задачи. Но какво всъщност прави добрия секс? Какво можем да направим, за да бъде тя наистина толкова прекрасна, колкото във въображението ни и във всички онези романтични филми? Защото понякога не се получава така, както ни се иска. А незадоволителният сексуален живот може бързо да се превърне в предизвикателство за връзката. Как може да се избегне това? Пожелаваме ви онези чувствени моменти, които ви карат да танцувате отвътре. Ето защо имаме за вас пет стъпки, които правят това възможно:

Стъпка 1

Освободете се от натиска за представяне и перфекционизма! Добрият секс може просто да бъде ...

Вероятно вече сте се сблъсквали с това и може би дори сте го виждали в "Как се запознах с майка ви": Планирате перфектната новогодишна нощ в продължение на седмици и с педантични детайли - а после всичко отново се обърква и вечерта се превръща в пълна катастрофа. Причината за това е сравнително проста: собственото ви съвършенство ви пречи. Колкото по-подробно планирате нещо и колкото по-големи са очакванията ви, толкова по-голям е шансът нещо да не се получи и да се почувствате зле заради това. Вие също сте напрегнати. А когато сте напрегнати, е много по-лесно да допускате грешки. Освободете се от тези неща и подходете по-спокойно - особено когато става дума за секс. Любовният ви живот не е състезание, не е нужно да доказвате нищо на никого. Това се отнася както за вас, така и за другите като двойка. Няма правила за това колко добър трябва да е сексът. Също така няма правило за това колко често да правите секс като щастлива двойка. Не се сравнявайте с другите, а се съсредоточете върху себе си. Винаги можете да правите това, което ви кара да се чувствате добре. Без натиск от страна на очакванията обикновено всичко се получава много по-добре, отколкото сте си представяли.

Стъпка 2

Включете се в ситуацията - и останете спонтанни.

Първата стъпка върви ръка за ръка с готовността първо да се включите в ситуацията по напълно безпристрастен начин. Може би първоначално сте си представяли нещо съвсем различно или изведнъж се случва нещо, което не сте очаквали. Лошо ли е това? Напротив: непредвидените моменти ни дават възможност за нови и често много вълнуващи преживявания - ако не се изпречим на пътя им. Например един добронамерен масаж може внезапно да се превърне в горещо любовно приключение. Или пък планираният ежеседмичен секс може да се превърне в уютна вечер на гушкане, която е поне толкова приятна по свой начин. Може би сте внезапно уморени и вместо очакваната кулминация заспивате плътно преплетени един в друг. Наистина ли искате да се ядосвате за това? Или предпочитате да се наслаждавате на тези специални моменти един с друг? Може би любимият ви ще ви изненада с нещо ново - и неочаквано ще правите най-добрия секс в живота си. Винаги давайте шанс на събитията, включвайте се в ситуацията и бъдете спонтанни. Стига да не нарушавате принципите си и да не вредите на другите, това е най-добрата предпоставка за страхотен секс.

Стъпка 3

Бъдете отворени и имайте смелост да експериментирате.

Хората са създания на навика. Склонни сме да правим нещата по един и същи начин отново и отново и не променяме много неща, стига да работят. Но това често води до загуба на привлекателност с течение на времето. За секса този вид навик бързо убива удоволствието. Ето защо е добре да бъдете малко по-отворени и да опитате нещо ново. Разбира се, това не означава, че трябва да опитвате нова позиция всеки ден. Достатъчно е да подхождате към моментите на съвместен живот с нова перспектива: вместо познатата рутина, опознайте другото тяло по нов начин, променете начина, по който се докосвате, може би дори използвайте кухненската маса вместо леглото или дивана. Ако откриете, че и двамата ставате малко по-експериментаторски настроени, секс играчките също могат да бъдат чудесно допълнение. Възможностите са толкова много, а малките съвместни приключения укрепват връзката. Между другото, това се отнася не само за секса, но и за много други области в живота.

Стъпка 4

Добрият секс означава и разговори - затова говорете за своите мисли, преживявания и желания.

За съжаление, за много хора сексът все още е тема табу, за която почти не се говори. Но как ще разберете какво харесва партньорът ви, ако не говорите за това? Тук откритостта може да бъде изключително привлекателна. Защото добрият секс е възможен преди всичко, когато познавате желанията си и знаете какво наистина вълнува другия човек. В комбинация с откритост и малко експериментиране пред вас се откриват преживявания, за които преди сте могли само да мечтаете. Понякога малките неща са от огромно значение. Затова говорете помежду си - струва си! Между другото, това важи и за моментите по средата: подсказвайте си взаимно и си показвайте, когато нещо особено ви вълнува. Можете да направите това с думи, но също и с жестове, изразително дишане или стенания. Особено за мъжете това е трудно в началото, но ефектът е още по-забележителен.

Стъпка 5

Създайте най-добрите условия за съвместно изключване.

Представете си, че сте на върха на емоциите и изведнъж телефонът звънва. Или сменяте позицията си и изведнъж светлината на тавана ви заслепява по изключително дразнещ начин или препълненият кош за боклук ви гледа с тъпи очи. За да не изгубите желанието си поради такива смущаващи фактори, трябва предварително да създадете добра атмосфера: с приятно осветление (например свещи), атмосфера, музика и възможно най-малко място за всякакви смущения. Вие най-добре знаете какво е добро за вас тук - затова създайте ситуацията така, както ви харесва. Разбира се, без гореспоменатия перфекционизъм. И при бързата игра нещата могат да се развият по различен начин. Просто по такъв начин, че да можете да се обвържете един с друг и да се наслаждавате. Същото важи и за ума: как да правите добър секс, ако мислите ви са все още в списъците със задачи или предстоящия изпит? Отделете място един за друг и се освободете максимално от други неща. В края на краищата можете да се погрижите за това по-късно. Или пък можете да изчакате да правите любов, докато свършите тези задачи. Най-добре е предварително да изясните какво е важно за самия секс. Защото ако се наложи да обсъждате контрацептивни въпроси по средата на любовната игра или да прекарате минути в търсене на презервативи, въпросът вероятно ще бъде решен веднага или последвалият секс ще бъде в най-добрия случай добър. Ако вместо това поставите правилния презерватив, ще имате плавен преход от предварителната игра към горещата фаза и ще можете да се отпуснете напълно. Между другото, можете също така да подходите игриво към поставянето на презерватива и да си направите ритуал. Вместо досадно прекъсване, ще подгреете желанието си още повече. Просто опитайте.

А сега? - Насладете се на момента с чудесен секс.

С нашите пет стъпки можете да създадете най-добрите условия за страхотен секс - така че започнете веднага и се насладете на времето, прекарано заедно. Когато става въпрос за контрацепция, разбира се, можете да разчитате на МИСТЪР СИЙЗЪН. Можете да разберете защо тук:

А ако имате други добри идеи, не се колебайте да ги споделите с нас. Просто ни напишете коментар или съобщение. Очакваме го с нетърпение.

Mister Size
Повече статии

Правилно поставяне на презерватив - как да го правим, без да е досадно

Прочетете сега

Приятелство+, смесване, отворена връзка и полигамия - какво е това за съвременните модели на връзка?

Прочетете сега

Без значение колко голям или малък е пенисът ми - обичам го

Прочетете сега