Skip to main content

Пролетно събуждане: 5 съвета за незабравими оргазми

Кой не обича да изпитва интензивни оргазми? Понякога сексуалният ни живот влиза в коловоз, в който сексуалното удоволствие се понижава - ето пет съвета, с които да изпитате по-добри оргазми тази пролет.

Мастурбирайте повече

Да, чухте правилно - повече мастурбация води до по-интензивни оргазми. Изследването на интимната ви зона не само ви кара да сте по-наясно с тялото си, но и можете да откриете нови и различни приятни усещания и чувства, които увеличават сексуалното удоволствие и ви снабдяват с вътрешни знания, които да споделите с партньора си следващия път. Ако страдате от преждевременна еякулация или оргазми, които настъпват твърде бързо, можете да научите тялото си да изчаква малко по-дълго чрез мастурбация. Това става, например, като направите пауза от 30 секунди, когато усетите, че сте на път да достигнете кулминацията. Колкото по-дълго правите паузи и се научите да не бързате, толкова по-дълго можете да издържите, докато достигнете върха на удоволствието, който ще ви доведе до окончателния оргазъм.

Не бързайте с предварителната игра

Знаем, че може да е изкушаващо да прескочите прелюдията и да преминете направо към полов акт, особено ако не разполагате с много време или енергия. Ако обаче пропуснете прелюдията, ще се лишите от цял куп сексуални удоволствия, преди да достигнете до оргазъм. По време на предварителната игра тялото освобождава няколко хормона на доброто настроение, които помагат за увеличаване на удоволствието по време на кулминацията. Допаминът, невротрансмитер, отговорен за стремежа към удоволствие и награда, се освобождава по време на прелюдията и води до увеличаване на чувството на удоволствие и очакване, а окситоцинът, "хормонът на прегръдката", помага за укрепване на връзката и интимността между вас и партньора ви. Освен това предварителната игра помага за подготовката на тялото за полов акт, като стимулира ерогенните зони, увеличава притока на кръв към гениталиите, прави ви "мокри" и напряга мускулите за по-интензивен оргазъм. Така че, ако напоследък сте пропускали прелюдията, време е да я върнете в сексуалния си живот - ще се чудите как сте живели без нея!

Разнообразете сексуалния си живот с нови пози

Нека си признаем, че е лесно да изпаднете в сексуална рутина, особено ако сте с партньора си от дълго време. Може да решаваме за любимите си позиции всеки път, когато правим секс, като най-вероятно това са или мисионерска, или каубойска, или кучешка. Но с над 64 позиции в Кама Сутра има огромен брой позиции и техники, за които може би не сте чували и които могат да увеличат шанса за по-интензивни и приятни оргазми. Освен това откриването на нова любима поза може да бъде чудесен начин да изградите по-тясна връзка с партньора си и да се забавлявате, като същевременно сведете до минимум сексуалната скука. Например, ако никога досега не сте изпитвали вагинален оргазъм, смяната на позите за стимулиране на G-точката може да доведе до изпитване на по-голямо сексуално удоволствие и по-интензивен оргазъм.

Научете правилната техника на дишане

Тантрическото дишане е техника, която може да повиши сексуалното удоволствие и да доведе до по-интензивни оргазми чрез увеличаване на чувствителността, осъзнаването и сексуалната енергия в телата ни. Това става, като се съсредоточите върху бавното, дълбоко дишане, докато си представяте потока на сексуалната енергия, който се движи през тялото по време на полов акт. Смята се, че тази техника увеличава притока на кръв и чувствителността в гениталната област, което води до по-голяма възбуда и сексуално удоволствие. Така че, ако искате да изпитате по-интензивни оргазми, опитайте тази техника.

  • Вдишвайте бавно и дълбоко през носа си в продължение на около 5 секунди.
  • Докато вдишвате, трябва да усещате как коремът ви се повдига - това се нарича диафрагмено дишане и може да помогне за увеличаване и контролиране на сексуалната възбуда.
  • Задръжте дъха си за 1-2 секунди.
  • Бавно издишайте през носа за около 5 секунди.

Колкото повече практикувате тази техника, толкова по-лесно ще постигате по-дълги и по-интензивни оргазми.

Уверете се, че използвате правилния размер презерватив

Един от най-големите митове е, че презервативите не са удобни - и това погрешно схващане не би могло да бъде по-далеч от истината. Причината, поради която някои хора не харесват презервативите, е, че използват неправилен размер, който намалява сексуалното удоволствие и същевременно е вреден за безопасността. Твърде големият презерватив може да се изплъзне по време на полов акт и да намали стимулацията и триенето, ако не е плътно прилепнал към пениса, докато твърде тесният презерватив може да притисне ствола, причинявайки дискомфорт или намалена циркулация на кръвта. Ако при носенето на презерватив сте по-загрижени за самия презерватив или се чувствате неудобно, може да сте по-малко способни да се концентрирате върху сексуалното преживяване и да се наслаждавате по-малко на половия акт. За да увеличите шансовете си да получите по-интензивен оргазъм, уверете се, че използвате правилния размер презерватив. Възползвайте се от шанса сега и определете бързо и лесно подходящия за вас размер на презерватива.

Определете размера на презерватива сега

Mister Size
Повече статии

Добрият секс не е задължително да бъде перфектен

Прочетете сега

Хапчето - наистина равни права по време на секс?

Прочетете сега

Презервативи и лубрикант: така сексът върви като по часовник

Прочетете сега