Skip to main content

Интимен пиърсинг и безопасен секс с презервативи - възможно ли е това?

Научете какво трябва да знаете, за да можете да използвате безопасно контрацепция с интимни бижута и винаги да сте защитени по най-добрия възможен начин.

Внимателно обмислете решението за пиърсинг

Както винаги, мислете, преди да действате, което в този случай означава да си направите пиърсинг. Според проучванията интимният пиърсинг повишава самочувствието и подобрява сексуалния живот, а интимните бижута са истинска атракция за много хора. Това е една от причините, поради които много хора намират интимните бижута за толкова привлекателни и украсяват зърната, клитора, срамните устни, пениса или скротума си. Използват се най-различни материали, но най-вече метални тапи, пръстени или пръчки. Ако правите повече орален секс, трябва да сте наясно, че пиърсингът на езика или устните също може да окаже влияние.

Ако искате да украсите някоя от тези интимни части на тялото си, трябва не само да се информирате предварително за наличните методи или варианти на пиърсинг, но и за последствията и рисковете за вас лично и за вашата безопасна сексуалност.

Повишен риск от инфекция

Някои пиърсинги, например пиърсингът на скротума (хафада), увеличават риска от заразяване с болести, предавани по полов път. Този вид пиърсинг създава нов отвор в интимната област, който не може да бъде защитен с презерватив. Поради това се препоръчва предпазливост и може да се наложи пиърсингът да бъде покрит със специална мазилка преди сексуален контакт.

Правилният избор на интимни бижута

Трябва да е ясно, че презервативите са чувствителни към метални или остри предмети. Затова трябва да сте много внимателни с интимните пиърсинги; никой презерватив не гарантира защита. Най-добре е да сваляте бижутата си преди сексуален контакт, особено ако пиърсингът ви има следните характеристики:

  • ъглов
  • заострена
  • остър
  • груб

Ако пиърсингът е гладък и кръгъл, той може да работи доста добре, но все пак има повишен риск от скъсване на презерватива. Затова трябва сами да прецените рисковете.

По принцип важи следното: Изборът на интимните ви бижута и личната ви готовност да поемате рискове са решаващи. Да, сексът с интимен пиърсинг и презервативи е възможен, но няма гаранция за пълна безопасност.

Mister Size
Повече статии

Добрият секс не е задължително да бъде перфектен

Прочетете сега

Хапчето - наистина равни права по време на секс?

Прочетете сега

Презервативи и лубрикант: така сексът върви като по часовник

Прочетете сега