Skip to main content

Международен ден на жената: Носи ли партньорът ви подходящ размер презерватив?

Международният ден на жената се чества в цял свят в сряда, 8 март, за да се отбележат социалните, икономическите, културните и политическите постижения на жените. По този повод мислихме за това как вие като жена можете да си върнете контрола върху сексуалното си здраве, когато става въпрос за секс и контрацепция. Един от тези начини е да се уверите, че партньорът ви носи правилния размер презервативи за по-безопасен секс.

Не бихме си купили нов чифт обувки, без да ги пробваме, но много хора просто предполагат размера на презерватива си и често носят грешния размер, който е или твърде голям, или се усеща твърде стегнат, което може да доведе до риск от полово предавани инфекции, ХИВ или бременност.

Защо е важно жените да имат правилния размер презервативи и за мъжете?

Случвало ли ви се е да вървите по пътеката с презервативи в супермаркета или аптеката, или да купувате презервативи онлайн и просто да изберете първия, който видите? Без наистина да се запитате дали пасва на партньора ви? - Тогава не сте сами.

Но ако поемате риск при използването на презервативи, рискувате и сексуалното си здраве. Презервативът действа като физическа бариера между пениса и вагината, като предотвратява преноса на сексуална течност. Така че, ако партньорът ви не носи подходящия размер презерватив, това може да означава, че презервативът на партньора ви е или твърде голям и може да се изхлузи, или че твърде стегнатият презерватив може да се скъса, което ви излага на риск не само от полово предавани инфекции и ХИВ, но и от бременност. Ако партньорът ви не носи подходящия размер презерватив, той може да се чувства неудобно и да намали чувствителността, което да го накара да се чувства некомфортно по време на полов акт, което от своя страна може да се отрази на любовния ви живот.

Така че, не само на тазгодишния Международен ден на жената, уверете се, че партньорът ви носи правилния размер презерватив, за да бъде сексът не само по-забавен, но и по-безопасен.

Трябва ли презервативите да се поставят трудно?

Не. Презервативите никога не трябва да са трудни за поставяне. Ако презервативът се слага трудно или е прекалено тесен, значи носите неправилния размер, което увеличава риска от скъсване или изплъзване по време на секс. Презервативите трябва да са удобни, но сигурни - ако вие или партньорът ви усещате, че презервативът е твърде тесен, може да се наложи да увеличите размера си. За да практикувате безопасен секс, е важно да използвате правилния размер презервативи.

Как да разбера какъв размер презерватив да купя?

Най-добрият начин да разберете дали носите подходящия размер презерватив е да измерите ширината на еректиралия си пенис. Дължината на пениса обикновено не е от значение, тъй като презервативът може да бъде гъвкаво разгънат по дължина, за да покрие целия пенис. Широчината влияе върху това колко добре се държи презервативът, така че вие и партньорът ви да можете да практикувате безопасен секс.

Сега, на Международния ден на жената, използвайте един от тези различни начини за измерване на пениса на партньора си:

  1. Определете размера на презерватива лесно с нашето приложение за измерване.
  2. Разпечатайте нашата удобна PDF измервателна лента - просто я разпечатайте и директно измерете пениса на партньора си.
  3. Поръчайте практичния уред за измерване на презервативи директно до дома си.
  4. Или можете да го направите по старомодния начин и да използвате линийка или ролетка. За да измерите ширината, увийте метъра около еректиралия пенис на партньора си, за да получите обиколката на пениса в мм. След това можете да превърнете тази стойност в размер на презерватива, като използвате нашата таблица за размери. Просто измерете диаметъра с линийка и след това погледнете съответното място в таблицата.

Както при новия чифт обувки, трябва да опитате няколко презерватива, за да намерите идеалния размер. Например с нашите тестови комплекти можете да започнете с поръчка само на една опаковка от три и да откриете кой презерватив ви е най-удобен.

Как да говорите с партньора си за безопасен секс

Знаем, че понякога може да ви се струва трудно да говорите с партньора си за безопасен секс, но това е важен разговор, който трябва да проведете, за да сте сигурни, че вие и партньорът ви сте защитени от полово предавани инфекции, ХИВ и риск от бременност. Ето три начина, по които можете да говорите с партньора си за безопасен секс на Международния ден на жената:

  1. Уверете се, че сте провели разговора в подходящото време и на подходящото място - без разсейване или прекъсване.
  2. Бъдете честни един с друг - говорете открито с партньора си за страховете си, сексуалната си история или рисковете, които сте поемали в миналото. Това не само засилва емоционалната връзка и интимността, но също така кара и двамата да се чувствате по-спокойни по време на секс.
  3. Говорете за различни контрацептивни методи. Има много различни методи, които можете да опитате - но презервативите осигуряват двойна защита, което означава, че сте защитени както от полово предавани инфекции, така и от бременност.

Mister Size
Повече статии

Добрият секс не е задължително да бъде перфектен

Прочетете сега

Хапчето - наистина равни права по време на секс?

Прочетете сега

Презервативи и лубрикант: така сексът върви като по часовник

Прочетете сега