Skip to main content

Презервативите във връзката - убиец на страстта или задължителен елемент?

Може би знаете как е: след натоварен ден най-накрая достигате до момента, в който можете да оставите ежедневието за миг зад гърба си. Приближавате се - може би дори сте го направили малко романтично със свещи и музика. (Или каквото и да е друго, което ви кара да се чувствате в настроение.) Всичко се чувства добре, гарнирано с онази очаквана тръпка. И с палав поглед вече можеше напълно да преминеш към горещата част на вечерта... ако не беше това досадно прекъсване, за да сложиш презерватива ....

Презервативите обикновено се смятат за убиец на страстта. Също така и особено във връзките, където притеснението от заразяване в някакъв момент е приключило и единствено контрацепцията играе роля. Така че защо просто да не се откажем от тях, за да направим секса по-приятен? Това е просто: защото често има основателни причини за използването на презервативи, които определено трябва да имате в полезрението си. Сексът с презервативи може да бъде също толкова добър, ако го правите правилно. Можете да научите повече тук, като отделите само няколко минути за четене:

Кога презервативите са полезни в една връзка?

Разбира се, обикновено е по-лесно и приятно без презерватив, ако няма причина да се използва такъв. Но в много ситуации презервативите наистина имат смисъл и са най-добрата алтернатива. Например в следните четири случая:

Ако искате да избегнете хормоналните контрацептиви.

Ако тя взема хапчета или друг хормонален контрацептив, разбира се, че не се нуждаете от презервативи - освен ако не искате да играете на сигурно. Но има основателни причини да избягвате хормоните напълно. При много жени хапчето рано или късно предизвиква силни странични ефекти, а желанието за секс също може да намалее значително. В такива случаи презервативите са идеалният начин да се насладите отново на моментите, които прекарвате заедно. И те са най-добрият начин наистина да поемем отговорност за контрацепцията като екип. (Между другото, това работи и в комбинация с НФП. След това можете да оставите презервативите настрана, поне за известно време).

Защита от болести

Ако искате да се предпазите от болести, презервативите са най-добрата защита. Това се отнася за много болести, предавани по полов път, но също и за инфекции на пикочния мехур или простатата, за да не се заразите взаимно.

По време на анален секс

Ако правите анален секс, не забравяйте да използвате презерватив. В противен случай може да бъде доста неприятно за мъжа, ако бактериите попаднат в уретрата и доведат до инфекция на пикочния мехур и/или простатата. Така че едва ли има по-добра причина да използвате презервативи в една връзка.

Ако не искате да се "забърквате".

Презервативите имат огромно предимство, което често се забравя: Те правят секса много "по-чист". Така че, ако искате да запазите новия диван или седалките за кола, най-добрият начин е да използвате презерватив. Разбира се, това важи и за случаите, когато внезапно ви се прииска да правите секс на открито, докато сте навън.

Чувствах се така, сякаш не носех презерватив

Поръчайте дегустационен пакет

Защо не бива изведнъж да спирате да използвате презервативи във връзката си

Във връзките често се случва така, че в даден момент просто забравяме презервативите. В крайна сметка вече се познаваме много по-добре и притесненията за болести и т.н. бързо отпадат. Но бъдете внимателни: това, че си имате доверие, не означава автоматично, че сте в безопасност. Ето защо е най-добре да си направите тест заедно (напр. за ХИВ), за да сте сигурни. Тогава и двамата ще имате по-добро усещане и ще можете да решите дали искате да използвате презервативи по други причини или не.

Наистина ли презервативите убиват страстта?

Наистина ли презервативите убиват страстта? Всеки, който някога е имал лош опит с презервативи, разбира се, веднага ще каже: Да, определено! Но почакайте малко: в повечето случаи не самият презерватив е убиецът на желанието, а просто е превърнат в страшилище, докато причините всъщност се крият другаде. Трите най-големи убийци на страстта всъщност са:

1. презервативът не пасва. Ако презервативът е твърде малък или твърде голям, бързото му поставяне е все едно се опитвате да прокарате конец през ухото на игла с ръкавици на ръцете. Нищо чудно, че горещите чувства бързо преминават. Затова се уверете, че сте си взели презервативи с подходящ размер. Най-добрият начин да го направите е да измерите предварително и/или да поръчате подходящия пробен пакет.

2. грешна техника за поставяне на презерватив Нека бъдем честни: кой от нас наистина е научил как да поставя презерватив с перфектна техника в часовете по сексуално образование? Това е едно от нещата, на които никога не сме били научени правилно. Ето защо е напълно нормално личната техника да е малко недостатъчна и прословутият "момент с презерватива" да се превърне в досадно прекъсване. Но не се притеснявайте: в нашия блог ще намерите подробни инструкции с интересни съвети. А с подходящия размер това е наистина лесно и може да се направи за няколко секунди.

3. главата ви е съхранила презерватива като убиец на похотта. Умът ни играе голяма роля в секса и негативните мисли могат да провалят и най-хубавите моменти. Ето защо е важно сами да прецените дали нещо е добро или лошо. Вместо да гледате на презерватива като на убиец на удоволствието, мислете за него като за инструмент, който ви дава усещане за сигурност. А с това и възможността да се отпуснете напълно по време на секс. По този начин обличането му се превръща в нещо красиво, което по-скоро увеличава удоволствието ви.

След като елиминирате тези три убийци на страстта, презервативът бързо ще се превърне в естествен спътник в сексуалния ви живот. След известно време вероятно почти няма да го забележите - защото правилният презерватив приляга идеално и почти не се забелязва, освен ако не се концентрирате върху него. И малкото прекъсване скоро няма да се усеща като прекъсване. Чувствам се като момент, в който ще стане още по-интензивно ;-)

Наслаждавайте се на секса навсякъде - също и особено с презерватив

Както виждате, презервативите не са убийци на удоволствието, за каквито често ги представят. Напротив, те правят секса още по-добър и по-лесен, ако ги използвате правилно. Затова просто решете дали искате да използвате презервативи във връзката си и поради какви причини. И след това го пуснете! Можете да направите още една стъпка напред, като превърнете поставянето на презерватива в общ ритуал. Отпразнувайте момента и го използвайте, за да се разгорещите взаимно. Например, като поставите презерватива по съблазнителен начин - може би дори с уста. Ще видите: С положителна нагласа сексът с презерватив ще бъде много по-приятен в бъдеще!

 

Mister Size
Повече статии

Добрият секс не е задължително да бъде перфектен

Прочетете сега

Хапчето - наистина равни права по време на секс?

Прочетете сега

Презервативи и лубрикант: така сексът върви като по часовник

Прочетете сега