Skip to main content

Един като друг - какво означават различните форми на пениса

Всеки човек е различен. Това се вижда не само на улицата, но и в леглото. А именно, когато дрехите се свалят и мъжът разкрива как е изградена най-добрата му част. Или казано по друг начин: каква е формата на пениса му. Защото някои хора смятат, че от него може не само да се разчете поведението по време на секс, но и да се направят заключения за характера. Затова нека преминем направо към въпроса: дали това наистина е вярно? И какви форми на пениса има?

Какви са формите на пениса? И какво означават те?

Как точно се наричат различните форми на пениса винаги зависи от това кого питате. В своята "Книга за пениса" белгийската психоложка и изследователка на секса Гьоделе Ликенс разграничава четири форми - и има конкретна представа за типа мъж, който се крие зад тях:

Малък, но умен: "стрелката" - наричана още "Дитрих".

Ликенс нарича "стрела" пенис, който е доста малък и тънък и има твърди, гладки тестиси. Други наричат тази форма "Дитрих", което всъщност е много по-подходящо. Тъй като по-малкият размер може да няма ефекта "уау", както при големия пенис, но предлага някои хубави възможности по време на секс.

Смята се, че мъжът, който стои зад тази форма на пениса, е добър любовник - наред с други неща, защото с по-малък интимен член вероятно полагате повече усилия и сте по-склонни да експериментирате, за да направите партньорката си наистина щастлива. Освен това се смята, че мъжете със "стрелка" са чувствителни и добри слушатели.

Перфектно за леглото: "Копието" или "бормашината".

Мъжете, въоръжени с копие, с дълъг, добре оформен пенис и стегнати тестиси, правят добро впечатление само визуално и по-скоро рядко предизвикват чувството: "Но той можеше да бъде по-дълъг..." Често копието е извито наляво или надясно - но то умее да използва това умело.

Така че той е идеален за леглото, но за дългосрочна връзка "копието" или "бормашината" се смятат за неподходящи. Благодарение на екипировката си той има лесна игра - и затова му е доста трудно да се ангажира, а след това и да остане верен. Което е жалко, защото иначе той е идеалният спътник за всичко, което е забавно.

Голям и упорит: палка

"Клубът" е формата на пениса с най-силен "уау" ефект, защото е много по-дълъг и по-дебел от всички останали. Притежателят му се смята за изключително упорит и обича да има предимство - както в леглото, така и във връзката като цяло. В замяна на това той е верен другар, може да се грижи добре за къщата и дори се твърди, че е добър танцьор. Размерът на интимните части обаче има един недостатък: мъжът трябва да бъде много по-внимателен с тях, за да не се превърне удоволствието в болка. Това важи с особена сила за аналния секс.

Късметлийска хватка за нещо твърдо: воденичният камък

"Мелничният камък" или "наковалнята" е малко по-дебел от тоягата, но е много по-къс и се поддържа от доста големи тестиси. Предполага се, че мъжът, който стои зад нея, е абсолютен дар за дългосрочни връзки и брак - защото поставя семейството на първо място и се грижи за хората, които са му на сърце. Това важи и за леглото, където се казва, че е много внимателен и креативен любовник. Така че това е идеалният избор за земен живот.

Ами ако пенисът изглежда различно?

Разбира се, тези четири форми на пениса са само един от начините да се опише най-доброто парче във всичките му разновидности. Те също така не са достатъчни, за да опишат по подходящ начин разнообразието отвъд талията. Или казано по друг начин: не можете просто да поставите пенис в гълъб (защото това би било болезнено). Но все пак има две основни характеристики, за които самите мъже мислят по-често:

Кой е по-добър - правият или извитият?

При някои хора най-добрата част на пениса е права като матрица към партньора, а при други може да се огъва наляво или надясно. Ако пенисът ви се огъва, моля, не мислете за това метафорично и не се притеснявайте - около половината от мъжете имат пенис, който се огъва на една страна. Това е напълно нормално и дори може да бъде доста практично: Защото при правилна позиция извивката е идеална за достигане на G-точката. Така че просто опитайте малко и се насладете на доброто усещане!

Между другото, има една много проста причина за изкривяването: в пениса има три големи еректилни тъкани, които се изпомпват с кръв, когато ви стане трудно. Често те просто не са еднакво дълги, така че пенисът е изтеглен назад от най-късата страна и следователно се огъва в една посока.

Обрязан или необрязан?

Решението дали някой да бъде обрязан или не обикновено се взема от родителите му - например по религиозни причини. Обикновено вие самите нямате влияние върху това. Разбира се, обрязването е възможно и в зряла възраст, но се твърди, че е доста неприятно и просто не е необходимо. (Всеки, който е гледал "Безсрамници", вероятно си спомня през какво е трябвало да премине Карл...)

Много жени не се интересуват от това дали пенисът е обрязан - стига хигиената на тялото да е правилна и мъжът да се мие и под препуциума. В противен случай обрязаният пенис се смята за по-малко чувствителен - въпреки че има и противоположни преживявания. А при необрязания пенис трябва да отдръпнете препуциума, преди да сложите презерватив. В противен случай това е просто така. Няма нужда да се притеснявате за това.

А сега да преминем към същината на въпроса: има ли наистина толкова голямо значение формата на пениса?

Разбира се, има значение как е оформен пенисът - но формата и размерът не определят колко добър или лош е сексът ни. Формата на пениса също едва ли говори нещо за характера - освен ако мъжът не е силно контролиран от съмнения в себе си или от самонадеяност, което би било доста жалко. Затова не му позволявайте да ви влияе твърде много. Всяка форма на пениса е идеална, стига да се разбирате добре и да се чувствате щастливи по време на секс.

Като мъж трябва просто да бъдете такъв, какъвто искате да бъдете - и да извлечете най-доброто от формата на пениса си с малко творчество. Ако имате някакви съмнения, просто помнете: не можем да избираме телата си - а оплакванията или съмненията не помагат с нищо, а само поставят силните ни страни в сянка. Ето защо трябва да оценим това, което ни е дадено, и да се възползваме максимално от него. Напълно нормално и важно е да можете да кажете: Обичам пениса си! Защото с правилната нагласа можете да бъдете добър любовник с всякаква форма и размер.

Ето защо имам съвет за партньорите: Не отдавайте прекалено голямо значение на размера и формата и се наслаждавайте на пениса си, какъвто и да е той. Ако искате нещо различно, има голям избор от подходящи играчки от силикон. Така че бъдете креативни, независимо дали става дума за мъж или за играчка - заслужава си!

Mister Size
Повече статии

Добрият секс не е задължително да бъде перфектен

Прочетете сега

Хапчето - наистина равни права по време на секс?

Прочетете сега

Презервативи и лубрикант: така сексът върви като по часовник

Прочетете сега