Skip to main content

Бавен секс: какво представлява, как действа и какви са ползите от него?

Бавният секс е просто скучен, бавен секс? Категорично не! Зад леко подвеждащото име се крие чудна страна на еротиката, удоволствието и интимността за мъже и жени. И дори при проблеми с ерекцията и без ерекция можете да правите бавен секс.

Вече сте любопитни? След това се забавлявайте да четете!

Какво е бавен секс?

Терминът "бавен секс" е донякъде подвеждащ, защото не става дума само за по-бавен секс.

Бавният секс е по-скоро съзнателно забавяне на темпото, с което натискът за изпълнение и преследването на оргазми отлитат от спалнята, за да освободят място за страстно удоволствие и истинска интимност.

Особено в днешно време всичко винаги трябва да бъде по-бързо, по-голямо и по-добро, а това отношение бързо се пренася и в спалнята. Натискът за изпълнение може да доведе до проблеми с ерекцията при мъжете, до това, че жените вече не изпитват оргазъм и сексът като цяло не е пълноценен.

Бавният секс е да почувствате отново себе си, тялото си и партньора си и да се насладите на секса със или без оргазъм.

Какво ви е необходимо за бавен секс?

В общи линии не се нуждаете от нищо друго освен от желание да опитате нещо ново и (много) време. Защото това е най-важното:

Отделяне на време за спокойно удоволствие и интимност.

За мъжете презервативът е много полезен, защото помага да издържате по-дълго. Уверете се, че сте избрали правилния размер презерватив, така че да усещате всичко, да не се нарушава кръвообращението и да не се налага винаги да проверявате дали той все още е там.

По принцип вие или вашият партньор не се нуждаете от ерекция, за да се наслаждавате на бавен секс.

Как работи бавният секс?

Първо най-важното:

Няма правилен или неправилен бавен секс.

Преди да започнете работа, трябва да се уверите, че сте изключили или отстранили всички източници на смущения. Това означава, че смартфоните, будилниците, телевизорите, компютрите и за предпочитане дори звънецът на вратата трябва да са изключени. Можете да обръщате часовници, да ги сваляте или прибирате.

Преди да започнете, трябва да отидете до тоалетната, да си вземете нещо за пиене и да си приготвите кърпи, за да не се налага да ставате междувременно.

Когато сте готови, можете да се настаните удобно. Съблечете се един друг или легнете голи един до друг, започнете да се отпускате и да пристигате. От вас зависи как ще продължите.

Можете бавно да изследвате телата си с пръсти или устни, да изпробвате какво е усещането и да се целувате дълго. Можете също така бавно да повишавате възбудата си с леки масажи или гушкане.

Изпробвайте нови докосвания, напуснете познатите пътеки, избягвайте класическите ерогенни зони в началото, преди нежно да държите или галите пениса или вулвата на партньора си без много движения.

Препоръчваме ви да отделите около 30 до 60 минути за тази част.

Ако причините за проблемите с ерекцията са натискът и стресът, този път те може би вече са изчезнали. Дори ако вие или партньорът ви нямате ерекция, можете да продължите със следващите стъпки и различните позиции, за да разнообразите играта си.

И дори без ерекция пенисът може да бъде поставен, ако е необходимо. За целта хванете с едната си ръка ствола, а с другата - главичката, като същевременно отдръпнете препуциума, ако има такъв. След това пенисът се поставя по начин, подобен на този при мекия тампон.

В противен случай можете да се свържете, когато сте готови или ви се иска. След малко ще ви кажем кои пози са особено подходящи за бавен секс.

След като сте се свързали, е особено важно да не попадате в стари модели. Не забравяйте, че всичко е свързано с това да се усещате взаимно и да увеличавате възбудата си. Това не изисква (силна) ерекция или постоянно движение.

Коя е най-добрата позиция за бавен секс?

Всички секс пози, които позволяват много контакт с тялото, контакт с очите и романтика, са идеални:

Мисионерска позиция

Вероятно няма нужда да ви обясняваме тази позиция. Мъжът или жената лежат отгоре. Тази позиция е лесна и може да се задържи в продължение на часове без никакви усилия. Тук могат да се разменят целувки, ласки и всякакви други форми на привързаност.

Позиция на лъжицата

В позицията на лъжица и двамата лежите настрани. Мъжът лежи, леко изместен, в долната част на тялото ѝ отзад и по този начин може да се свърже с нея. Той е в идеалната позиция да я гали.

Разтревоженият ангел

Разтревоженият ангел е подобен на позицията на лъжичка. Единствената разлика е, че и двамата партньори свиват краката си и ги придърпват към торса.

Дзен паузата

По време на дзен-паузата мъжът лежи настрани по гръб, а единият му крак е свит, за да се обърне леко към нея. Освен това тя ляга странично, с лице към него, и поставя единия си крак над него и бедрото му. По този начин те могат да лежат отпуснати и да имат достатъчно място за нежност.

Цветето лотос

За лотосовото цвете е необходима известна гъвкавост, но пък това е чудесна интимна и чувствителна секс позиция. Първо сяда в спокойно положение с кръстосани крака. След това тя увива краката си около него, докато бавно сяда върху него и се свързва с него. Така и двамата можете да се наслаждавате на погледите и докосванията си, плътно прегърнати.

Вълшебната планина

За тази позиция се нуждаете от купчина възглавници и одеяла. Подредете ги така, че тя да може да легне върху купчината с горната част на тялото си. Купчината трябва да е толкова здрава, че да не се срутва при най-малкото движение. След това мъжът ляга върху нея отзад, така че горната част на тялото му да е върху гърба ѝ и по този начин да се свърже с нея.

Резултатът е подобен на този при кучешкия стил, но с по-голям контакт с тялото и по-удобно разположение.

По какво се различава нормалният секс от бавния?

При нормалния секс фокусът често е върху оргазма. Всеки трябва да достигне кулминацията възможно най-бързо, интензивно и често.

Бавният секс е свързан с чувствата, интимността и нежността. Оргазмите са добре дошли, но не са необходими, за да прекарате приятно и удовлетворяващо времето си. Могат да се разчупят вкоренените модели и рутинни практики и да се придобият нови преживявания.

Не е ли скучен бавният секс?

Дали бавният секс е скучен, или не, зависи от отделния човек. Най-добре е да го изпробвате и да видите какъв е той за вас. Мнозина обаче са много изненадани от това колко интензивен и удовлетворяващ е бавният секс, дори ако никой не е получил оргазъм.

Много от тях са още по-изненадани, защото са достигнали кулминацията си без проникване, тъй като възбудата от този вид секс е била толкова висока.

Откъде идва идеята за бавния секс?

Терминът и практиката на бавния секс идват от секс терапевта и автор Диана Ричардсън. В работата си тя съчетава древни китайски и индийски философии със съвременни открития на сексуалната наука и е автор на множество книги.

Книгата "Бавният секс - да намерим време за любов" е една от тях. В тази книга тя споделя упражнения и илюстрации, които могат да ви помогнат да изпитвате любов, страст и пълноценен секс дори в напреднала възраст.

Заключение за бавния секс

Когато изпробвате бавния секс, имате шанса да преобразите сексуалния си живот и партньорство и да изживеете пълноценно еротично приключение. Това може да е възможност да се сближите с партньора си повече от всякога. Можете да прекъснете вечното преследване на оргазма и да изпитате истинска интимност.

Искате ли да научите повече за това какво наистина прави добрия секс? След това прочетете нашата статия с 5 съвета за пълноценен сексуален живот!

Mister Size
Повече статии

Правилно поставяне на презерватив - как да го правим, без да е досадно

Прочетете сега

Приятелство+, смесване, отворена връзка и полигамия - какво е това за съвременните модели на връзка?

Прочетете сега

Без значение колко голям или малък е пенисът ми - обичам го

Прочетете сега