Skip to main content

Правилно съхранение на презервативи - Какво трябва да имате предвид при съхранението на презервативи

Правилното съхранение на презервативите оказва пряко влияние върху срока на годност и безопасността на презервативите, затова трябва да знаете най-важните правила за съхранение. Ако се чудите какво може да сгрешите при съхранението на презервативи, отговорът е: много!

По принцип това е много просто, просто трябва да съхранявате презервативите на тъмно и хладно място. Това обаче вече ви дава първите насоки за това какво може да се обърка при правилното съхранение на презервативите. От една страна, трябва да се уверите, че температурата е подходяща, когато ги съхранявате, а от друга, не трябва да са на пряка слънчева светлина. Изключително високите температури, но също и високото налягане или постоянното триене могат да повредят презерватива и да го направят порест или да оставят дупка в него.

И така, какво трябва да избягвате при съхранението на презервативи?

Както е описано по-горе, високите температури, триенето, пряката слънчева светлина или високото налягане ще повредят презерватива и ще намалят срока му на годност. Остри или заострени предмети също не трябва да се съхраняват заедно с презервативи. Трябва да избягвате следните типични грешки при съхранение:

  • Не съхранявайте презервативите в портфейла си - те са изложени на натиск, а често и на повишено триене.
  • Не съхранявайте презерватива в чантата или раницата си - тук също често има опасност от повишено триене или остри предмети, които могат да причинят дупка.
  • Не съхранявайте презервативи в колата или в отделението за ръкавици - това е проблем особено в средата на лятото, тъй като, когато колата е на слънце, често е твърде горещо за презервативите.
  • Не съхранявайте презервативите на пряка слънчева светлина - дори тук, например на перваза на прозореца, може да стане много горещо, особено през лятото.
  • Бъдете внимателни в средата на лятото, когато температурата е над 30°C - Ако имате апартамент под покрив, където през лятото температурата е над 30°C за по-дълъг период от време, трябва да поставите презервативите в хладилника.

Безопасно съхранение на презервативите у дома

Най-доброто място за съхранение на презервативи у дома обикновено е нощното шкафче до леглото. Тук презервативите обикновено се съхраняват на хладно и тъмно място и са винаги под ръка, когато ви трябват. Най-доброто място за съхраняване на презервативи е в чекмедже на нощното шкафче, тъй като в зависимост от модела те могат да станат доста горещи директно под нощната лампа, а и не могат да се съхраняват на тъмно място.

Изключение прави гореспоменатата средата на лятото, когато температурите се задържат над 30°C за по-дълъг период от време, а хладилникът е по-доброто място за съхранението им.

Как можете да предпазите презервативите по време на пътуване?

Ако искате да вземете презервативите си със себе си на път или по време на пътуване, решението да ги сложите в портфейла си или да ги хвърлите свободно в раницата или чантата си, както беше споменато по-горе, не е добра идея. Остри предмети като химикалки или дори ключове, както и триенето между други предмети могат да повредят презервативите ви и тогава просто няма да имате безопасен презерватив под ръка, когато е важно.

И така, какво можете да направите, за да предотвратите това? - Просто се сдобийте с малка, здрава метална или пластмасова кутия, в която можете да опаковате запасите си за път, и презервативите ви ще бъдат перфектно защитени, дори когато сте в движение. Сега просто трябва да се уверите, че не се съхраняват постоянно на твърде топло място в разгара на лятото.

Mister Size
Повече статии

Направете повече от него - със секс фантазии в личната си глава кино

Прочетете сега

Един като друг - какво означават различните форми на пениса

Прочетете сега

Дали днес хората правят по-малко секс?

Прочетете сега