Skip to main content

Секс за първи път: Съвети и информация, за да го направите красив

Имате ли приятел или приятелка и скоро може да ви се случи за първи път или просто искате да научите повече? В тази статия ще намерите най-добрите съвети и информация за това какво да обмислите и за какво да внимавате.

Наистина ли сте готови за първия си път?

Определено трябва да зададете този въпрос на себе си и на нея, преди да се случи нещо!

Без натиск!

Никога не бива да правите нещо или да карате някого да прави нещо, което не искате да правите или за което не сте готови. Напълно нормално е да не сте готови за секс.

Отделете си необходимото време, дори ако ви се струва, че всичките ви приятели вече са правили секс. Колкото по-малко напрежение оказвате върху себе си, толкова по-голям е шансът първият ви секс с някого да бъде приятно и приятно преживяване.

Каква е средната възраст на хората, които правят секс за първи път в Германия?

Средно повечето тийнейджъри в Германия правят първия си път на 17,2 години. При момичетата това става на 17,0 години, а при момчетата - малко по-късно, на 17,4 години. Интересно е да се отбележи, че средната възраст на хората, които правят секс за първи път, се увеличава през последните години. През 1998 г. 29% от 15-годишните момичета и 10% от 14-годишните момчета вече са преживели първия си път.

Средна възраст на момичетата, които правят първия си път в Германия

По-долу ще намерите кратък списък според възрастта на момичетата и процента на това колко от тях вече са правили секс:

  • Момичета на 14 години: Около 2 до 4%
  • Момичета на възраст 15 години: Около 9 до 13%
  • Момичета на възраст 16 години: Около 26 до 35
  • Момичета на 17 години: Около 37 до 69%

От 31 до 63% от момичетата правят секс за първи път на 18 години или по-късно.

Средна възраст на момчетата, които правят секс за първи път в Германия

По-долу ще намерите кратък списък според възрастта на момчетата и процента на това колко от тях вече са правили секс:

  • Момчета на 14 години: Около 3 до 6%
  • Момчета на възраст 15 години: Около 10 до 21%
  • Момчета на възраст 16 години: Около 35 до 37%
  • Момчета на 17 години: Около 59 до 64%

36-41% от момчетата правят секс за първи път на 18 години или по-късно.

Как да се подготвите за първия си секс

За да бъде първият ви секс с някого възможно най-приятен, ето няколко неща, които трябва да направите предварително.

Говорете за контрацепция

Разговорът за контрацепцията преди секс е изключително важен, защото искате да предотвратите бременност и полово предавани болести.

Бъдете много ясни относно това кой контрацептивен метод се използва за жени или за мъже.

Говорене за полово предавани болести

Този въпрос е особено важен, ако партньорът ви е правил секс преди. Попитайте дали са използвани презервативи. Ако не, трябва да попитате дали партньорът ви е бил тестван за полово предавани болести след това.

Ако случаят не е такъв, определено трябва да използвате презерватив!

Избор на размер на презерватива и купуване на презервативи

Независимо дали партньорът ви е правил секс преди, препоръчваме ви винаги да използвате презерватив с подходящ размер. Това ще ви предпази от полово предавани болести и бременност, а ако сте момче, ще ви помогне да издържите по-дълго и да се забавлявате повече.

Освен това правилният размер на презерватива ще ви предпази и от изплъзване или скъсване на презерватива.

Той ще ви предпази и от партньори, които са ви излъгали за други контрацептивни методи или за полово предавани болести.

Намерете идеалния размер презерватив в 4 лесни стъпки

Правилно използване на презервативи

След като сте избрали подходящия размер презерватив, трябва да го използвате правилно.

Научете как да поставяте презерватива правилно тук.

Ако прочетете това, ще можете да го поставите по-бързо и да преминете към забавната част.

По желание: Изберете и купете лубрикант

Лубрикантът може да помогне на момичетата, ако не се намокрят достатъчно поради нервност или по принцип и в резултат на това не се чувстват добре. Момчетата също ще се чувстват по-добре, ако всичко тече добре.

Прочетете тук, за да научите повече за смазката.

Ако сте гей (или не) и искате да опитате анален секс за първи път, лубрикантът е особено важен. Освен това има още няколко неща, които трябва да вземете предвид, за да направите аналния секс наистина добър.

Прочетете тук, за да разберете как се прави анален секс за първи път.

Как се извършва първият път?

Въвеждане за първи път

Вероятно вече сте се прегръщали, целували и може би дори сте галили и изследвали телата си с ръце. А може би вече сте се борили един с друг. По същия начин можете да инициирате секс за първи път. След като започнете да се галите, можете да прокарате ръце под дрехите на партньора си.

Събличане и прелюдия

Започнете с горната част на тялото си и се събличайте малко по малко. Можете да направите това сами или може би един друг, ако се чувствате добре. Междувременно можете да се целувате, прегръщате и разговаряте.

По време на прелюдията можете да се целувате, да се галите и да масажирате телата си. Може да сложите пениса в устата си или да оближете вагината. Позволено е всичко, което ви е приятно и с което и двамата сте съгласни.

Ще разберете, че тялото ви е готово за още, когато вагината ви е влажна или пенисът ви е твърд. И двете трябва да са налице, преди да продължите.

Поставяне на презерватив

Тя е мокра, той е твърд и искате да направите следващата стъпка? След това е време да извадите презерватива и да го сложите, преди да продължите.

Проникване и още

След това момчето може да легне върху момичето или момичето върху момчето, докато или преди пенисът да бъде вкаран във вагината. Не бързайте и навлизайте стъпка по стъпка, за да има време всичко да се адаптира към новата ситуация.

След това можете да движите бедрата си, така че пенисът да се движи навътре и навън. Те могат да бъдат по-големи или по-малки движения. Особено за момичетата може да е по-приятно, ако момчето остане дълбоко и търка вагината и клитора с пубисната си кост.

И след това?

Междувременно трябва да разговаряте помежду си и да се координирате. Използвайте думи и изрази като:

  • Това е добре.
  • Продължавайте по този начин.
  • Фирма
  • Внимателно
  • По-бързо
  • По-бавно
  • По-дълбоко
  • Не толкова дълбоко
  • Опитайте по следния начин...

Обръщането на внимание на тялото на другия човек също помага. Изглежда и се чувства така, както му харесва? След това продължете. Не сте сигурни? След това попитайте.

Особено важно е да накараме другия човек да се чувства добре, да го накараме да се чувства в безопасност, обичан и ценен.

Непосредствено преди оргазъм вероятно ще почувствате някакво изтръпване в интимните си части. По време на оргазъм понякога мускулите се стягат силно или започват да треперят. Всичко това е съвсем нормално.

Ако едното лице получи оргазъм преди другото, то може да продължи с уста и пръсти.

И не се притеснявайте, ако не се получи - колкото по-често правите секс, толкова по-нормален и по-добър става той.

"Не" и "Не искам това" винаги са възможни.

Независимо дали правите секс за първи път, или за стотен, най-важното основно правило е, че винаги можете да промените решението си.

"Не" винаги е опция.

"Не искам това (повече)" винаги е опция.

Това важи както за момичетата, така и за момчетата - НИКОГА не бива да правите нещо против волята си, независимо колко много харесвате другия човек.

Хората, които не приемат "не", "не искам това (повече)" или други начини да кажат това, или се опитват да ви убедят, не трябва да правят секс!

Какъв е сексът за първи път и какво е усещането?

Първият секс може да бъде фойерверк от емоции. Тя може да бъде невероятно странна, непозната, но и много хубава и приятна. Важно е винаги да се вслушвате в тялото си и да отделяте достатъчно време.

Боли ли при първия път?

Дали първият път боли, е съвсем различно. Някои хора изпитват лека болка, други не.

За да сте сигурни, че всичко ще мине възможно най-гладко, винаги трябва да сте сигурни, че вагината ви е добре навлажнена. Ако все още не е мокра, можете да удължите прелюдията малко повече или да използвате лубрикант на водна основа.

Аналният секс също трябва да е безболезнен. Особено тук трябва да използвате много смазка.

В никакъв случай не трябва да използвате масла или мазни лубриканти, защото те могат да разтворят презерватива и да доведат до инфекции.

Първият път може да е наистина странен

Първите няколко пъти всичко в секса може да е странно. Ако вие и партньорът ви нямате опит, движенията ще ви се струват непознати и неестествени.

Възможно е да не можете да започнете, защото и двамата сте твърде нервни. Това също е напълно нормално.

Усещанията, които изпитвате, също може да са трудни за категоризиране в началото и дори да са малко неприятни. Винаги е важно да се вслушвате в тялото си и неговите сигнали.

Ако нещо ви боли или не ви харесва, вие и партньорът ви винаги можете да опитате нещо друго, да спрете или да си вземете почивка.

Между другото, тъй като това може да е много странно, смехът и разговорите за него могат да помогнат за намаляване на нервността и тревожността и да ви осигурят приятно прекарване, дори и да не се получи много добре.

Непознати миризми, вкусове, форми и цветове

Сексуалното образование в училище заблуждава всички ни. Никоя вагина не мирише по един и същи начин, не изглежда по един и същи начин и няма един и същ вкус, същото важи и за пениса.

Много вагини имат по-дълги вътрешни вулвални устни, точно както някои мъже имат по-дълги предни кожи. Някои вагини или пениси имат по-силна миризма или вкус от други.

И всичко това е съвсем нормално.

Какво е усещането за секс?

Тъй като вагината и анусът са покрити с лигавица, можете да прокарате език или пръст по вътрешната страна на бузата си. Това е усещането за секс.

Сексът не е като в порното

Безумни пози, поставяне на пениса в устата ти чак до основата, секс с часове без прекъсване, анален секс без подготовка. Всичко това често се наблюдава в порнографията.

Реалността е много различна. Много пози в порнофилмите може да са хубави за филма, но не са удобни за жените или мъжете и не се чувстват добре.

Също така много други неща като аналния секс се нуждаят от много подготовка, практика и особено от лубрикант, за да се предотвратят наранявания и болка.

При истинския секс се говори повече, обикновено се използват само няколко пози, понякога има смях, а понякога просто не се получава или свършва много бързо. Сексът не е и не трябва да бъде състезателен спорт, а нещо красиво и забавно за всички участници.

12 бързи съвета и информация за секс за първи път

  1. Използвайте езика, устните и ръцете си (без зъби), тъй като вагината и пенисът са много чувствителни.
  2. Ако не знаете какво правите или трябва да правите, използвайте устата или ръцете си.
  3. Имайте кърпа или салфетки наблизо.
  4. Партньорът ви може да трепери, когато идва.
  5. Отидете до тоалетната, за да уринирате след това, за да избегнете инфекция
  6. Може да дойдете по-рано, отколкото си мислите
  7. Може да не дойдете първия път (дори ако сте момче)
  8. Смехът е разрешен
  9. Важно е да говорите и да казвате как ви харесва, какво ви харесва или не ви харесва.
  10. Все още не е достатъчно твърд или мокър? Или дойдохте бързо? Помощ за устата и пръстите
  11. Само много малко жени получават оргазъм само чрез проникване
  12. Имайте под ръка вода или друга напитка, ако ожаднеете.

Заключение: Секс за първи път

Първият път, когато правите секс с партньора си, може да е много странен, непознат, а може би дори малко плашещ. При правилна подготовка, достатъчно време и търпение сексът с някого за първи път може да бъде прекрасно преживяване.

Ако искате да имате пълноценен любовен живот, трябва да разберете едно нещо: Добрият секс не е задължително да бъде перфектен. Прочетете статията сега, за да научите повече.

Mister Size
Повече статии

Правилно поставяне на презерватив - как да го правим, без да е досадно

Прочетете сега

Приятелство+, смесване, отворена връзка и полигамия - какво е това за съвременните модели на връзка?

Прочетете сега

Без значение колко голям или малък е пенисът ми - обичам го

Прочетете сега