Skip to main content

Преодоляване на проблемите с ерекцията с презерватив - Твърдо изпълнение въпреки гумата

Проблемите с ерекцията при използване на презервативи са широко разпространени и могат да имат различни причини. Според проучване от 2013 г., проведено от Crosby и др., 25% от мъжете заявяват, че са имали проблеми с ерекцията при поставяне на презерватив. Не е задължително обаче това да е свързано с еректилна дисфункция. Често роля играят психологически фактори.

Използването на презерватив може да предизвика стрес и натиск за изпълнение. Мисли като "Надявам се този път да се получи" или "Миналия път се обърка" създават напрегната ситуация, която прави ерекцията по-трудна. Срамът или страхът, че пенисът може да е твърде малък за презерватива или партньора, също могат да изострят проблемите с ерекцията.

Съществуват обаче и чисто физически причини: Поставянето на плътно прилепнал презерватив оказва натиск върху пениса и може да доведе до нарушаване на притока на кръв. Това може да доведе до проблеми с ерекцията, особено при презервативи, които не пасват идеално. Ето защо правилният размер на презерватива също е от решаващо значение за безгрижния и безопасен секс.

Съвети за стабилна ерекция с презерватив

1. обърнете внимание на размера на презерватива

Твърде стегнат или твърде широк презерватив може да възпрепятства ерекцията. Обърнете внимание на правилния размер на презерватива, това не само увеличава усещането и забавлението, но и гарантира по-голяма безопасност, защото правилният презерватив не се изхлузва просто така, например.

Определете размера на презерватива сега

2. намаляване на възбудата

Опитайте се да възприемете спокоен и релаксиращ подход към използването на презервативи. Избягвайте мислите за изпълнението и вместо това се концентрирайте върху момента и еротичното настроение.

3. използвайте пръстен за пенис

Пенис ринговете, напр. изработени от мек силикон, могат да помогнат за стабилизиране на ерекцията, като намалят оттока на кръв. Те обаче трябва да се използват внимателно и само за кратки периоди от време.

4. стимулиращи лубриканти

В някои случаи лубрикантите с леки съставки, повишаващи или стимулиращи ерекцията, като L-аргинин или ментол, могат да бъдат полезни. Уверете се, че няма несъвместимости и че гелът е одобрен за употреба с презервативи. За да бъде ефективен, гелът логично трябва да се нанася върху презерватива, т.е. върху пениса преди поставянето на презерватива.

5 Достатъчна възбуда

Отделете достатъчно време за стимулация и възбуда. Откажете се от стреса и разсейващите мисли, дишайте дълбоко и се концентрирайте върху удоволствието си. Възможно е да успеете да увеличите либидото и потентността си и с помощта на няколко хранителни добавки, като например нашата добавка MISTER SIZE.

Още съвети за това как да увеличите потентността си

6. правете почивки

Правете кратки почивки между тях и сменяйте позите или дейностите. Краткото прекъсване може да снеме напрежението.

7. правилна употреба

Издърпайте презерватива върху пениса си, когато той е в ерекция. Неправилната употреба може да влоши ерекцията ви.

Поставете презерватива правилно

8. жената също трябва да има достатъчно влага

Ако презервативът не може да се плъзне достатъчно по време на проникването, ерекцията също може да се срине. Ако партньорката Ви страда от вагинална сухота например, сексуалният контакт може да бъде не само неудобен за нея, но и да повлияе на собствената й стабилност. Мазнините, маслата и кремовете могат да атакуват презерватива, така че, моля, не ги използвайте като помощни средства или заместители на личните лубриканти. Ето защо използвайте само подходящи лубриканти, например лубриканти на водна основа, като MISTER SIZE Bio Lubricant, които са подходящи и за употреба с презервативи.

9. избягвайте разсейване

Мислите, които отвличат вниманието от възбудата, могат да благоприятстват проблеми с ерекцията. Опитайте се да останете в момента. Външният стрес, например от работата или семейството, може да бъде причина за това.

10. общуване с партньора

Откритият обмен на мнения с партньора ви относно страховете или несигурността, свързани с използването на презервативи, може да направи нещата по-спокойни. Говорете открито за своите притеснения, проблеми и страхове, за да могат и двамата партньори да реагират по-добре един на друг.

11. достатъчна практика - мастурбиране с презерватив

Практиката прави нещата съвършени и това се отнася и за презервативите. Например, можете да използвате презерватив от време на време, когато мастурбирате. По този начин можете да се упражнявате предварително и да свикнете с усещането за секс с презерватив. До момента, в който правите секс, ще сте свикнали с презерватива и няма да имате повече проблеми.

12. професионална помощ

Ако проблемите с ерекцията продължават, може да е полезен медицински преглед, за да се изключат органични причини като калциране на съдовете, хормонални нарушения или нервни проблеми. Ако всички съвети са безполезни, терапията за двойки или сексуалното консултиране също могат да бъдат полезни за разрешаване на евентуални психологически блокажи. По принцип причините за еректилната дисфункция не са непременно свързани с презервативите:

Други причини за еректилна дисфункция

Заключение

Стига да няма физически причини, с правилния подход, малко търпение и спокойствие, подходящия за вас размер презерватив и малко практика, можете лесно да овладеете използването на презервативи, без да имате проблеми с получаването на ерекция. Сексът с презерватив означава приятен и същевременно безопасен полов акт.

Ако все още не сте сигурни в размера на вашия презерватив, ние от MISTER SIZE ви предлагаме и подходящите инструменти за измерване, като например нашият Condom Sizer, нашето приложение за измерване или малки опаковки от 3 презерватива за безрисково тестване, докато откриете правилния размер.

Купете подходящи презервативи сега

Mister Size
Повече статии

Секс за първи път: Съвети и информация, за да го направите красив

Прочетете сега

Какво представлява индексът на перлите - и защо презервативите са добри!

Прочетете сега

Съхранявайте правилно презервативите

Прочетете сега