Skip to main content

Презервативи за деца - презервативи, които растат заедно с децата

Искате ли да знаете кога и как да учите децата на секс? Как най-добре да ги подготвите и предпазите или търсите подходящи презервативи за деца?

Тогава сте попаднали на правилното място! В тази статия ще ви разкажем какво трябва да знаете за сексуалното образование, презервативите и размерите на презервативите за деца. Също така ще ви кажем къде да купите презервативи за деца и тийнейджъри и ще ви снабдим с най-важните знания за презервативите.

Така че се закопчайте, защото не искате да пропуснете това!

На каква възраст трябва да обучавате децата си?

Отговорът на този въпрос варира в широки граници, но по принцип правилното сексуално образование е непрекъснат процес и в идеалния случай не трябва да бъде еднократен, сериозен разговор.

Най-добре е да разговаряте с децата си по теми като съгласие за сексуални действия, бременност, болести, предавани по полов път, и пубертет, преди да навършат 10 години.

Темата за контрацепцията е особено важна в този момент, защото децата ви се нуждаят от вашата подкрепа. Говорете с тях за различните хормонални или безхормонални контрацептивни методи за жени и мъже.

По този начин можете да ги подготвите за следващите години и преживявания и да се уверите, че могат да направят добър избор и да се предпазят.

Най-добрият начин за обучение на децата и младите хора

Най-добрият начин е да водите открити, подходящи за възрастта ви разговори, в които децата ви да могат да ви задават всички въпроси, които имат. Това може да се случи непринудено в ежедневието.

Ако ви е трудно да говорите по тези теми или ако просто искате да сте добре подготвени, има много различни книги, брошури и видеоклипове по темите.

Между другото, в много малко училища се говори за размерите на презервативите.

Ето защо е абсолютно необходимо вие като родител да говорите с момчетата И момичетата за това, може би дори да осведомите училището, че има различни размери.

Какви презервативи да купите на децата?

Намирането на подходящи презервативи за тийнейджъри е трудно, защото пенисът на 12, 13 или дори 14-годишните често все още не е напълно пораснал. В зависимост от това кога започва пубертетът и колко хормони на растежа има в организма, пенисът може да расте до 6 години.

Това означава, че може да отнеме до 18, 19 или 20-годишна възраст, за да достигне пълния си размер.

Поради тази причина стандартните презервативи с размер 52 или 53 често не пасват, изплъзват се лесно или са твърде тесни. Това прави сексуалния контакт опасен и неудобен.

Съществува и проблемът, че предишният пасващ презерватив може да стане твърде малък с течение на времето, тъй като пенисът продължава да расте. Това отново прави сексуалния контакт опасен, тъй като твърде малките презервативи се пукат по-лесно, неудобни са и могат да повлияят на ерекцията. Това от своя страна увеличава вероятността от незащитен полов акт.

Презервативи в малки и големи размери

Поради тези причини за децата и юношите е особено важно да определят правилния размер на презерватива и да използват презервативи, които на практика растат заедно с тях.

Може би след измерване на размера на презерватива ще се окаже, че в началото перфектно пасва презерватив с размер 47 или 49. След няколко месеца или години обаче размерът може да започне да притиска и да стане неудобен.

Тогава, точно както когато си купувате обувки, е време да измерите отново, да прецените ширината или обиколката и да преминете към нов размер презерватив.

Между другото, дължината на пениса или препуциума нямат значение при покупката на презерватив. Напълно нормално е презервативът да не е разгънат докрай или да не покрива напълно пениса, стига ширината или обиколката да са подходящи.

Таблица на размерите на презервативите - презервативи за малки и големи пениси

По-долу е представен преглед на различните размери презервативи, които можете да получите. Повечето производители предлагат презервативи само в размери между 52 и 57.

Тук, в Mister Size, можете да получите и много по-малки и по-големи презервативи, които са идеални за малки (или компактни) и големи пениси.

За обиколка на пениса

За диаметър на пениса

Размер на презерватива 47

по-малко от 10 см

по-малко от 3,18 cm

Размер на презерватива 49

10 - 10,5 см

3,18 - 3,34 cm

Презерватив размер 53

10,5 - 12 см

3.34 - 3.82 см

Презерватив размер 57

12,0 - 13,5 см

3,82 - 4,3 см

Презерватив размер 60

13,5 - 14,5 см

4,3 - 4,62 см

Презерватив размер 64

14,5 - 15,5 см

4.62 - 4.93 см

Презерватив размер 69

по-голям от 15,5 см

по-голям от 4,93 см

Къде да купя презервативи за деца и тийнейджъри?

Тъй като в момента в повечето магазини се продават само презервативи в стандартните размери от 52 до 57, най-лесно е да поръчате подходящи презервативи за деца по интернет.

По принцип презервативите се изпращат в неутрални опаковки, което означава, че не трябва да се притеснявате, че съседите (или родителите) виждат какво сте поръчали.

Можете да намерите много различни размери Mister Size в дрогериите на Мюлер, в много аптеки, а също и в магазините на Орион.

Важни знания за презервативите за деца

Изборът на подходящ размер презерватив е чудесна и важна първа стъпка. Но какво следва след това? Как се съхраняват презервативите? Как се използват правилно? Какво се случва, ако някой от тях се скъса или залепне?

Можете да намерите цялата тази информация тук:

Заключение - Презервативи за деца

Правилното сексуално образование за децата и юношите е важно и трябва да се провежда възможно най-открито. Само така децата ще имат възможност да се наслаждават на безопасен секс, да предотвратяват бременност, да се предпазват и да останат здрави.

Изборът на правилния размер на презерватива по принцип е важна стъпка, за да сме сигурни, че презервативите се възприемат като нещо полезно и добро.

Само с правилния размер презерватив сте оптимално защитени и можете да се насладите максимално.

Между другото: Ако ви предстои да правите секс за първи път, трябва да прочетете нашата статия за първия секс, за да може първият ви път да бъде страхотен!

Научете още повече за презервативите

7 verschiedene Kondomgrößen von Mister Size an Wäscheleine
Секс познания за презервативите

Определяне на правилния размер презерватив в 4 прости стъпки

Използването на правилния размер презерватив е важно за добрата защита. Тук можете да научите как да определите правилния размер в 4 лесни стъпки.

Kondom Anwendung
Нашите съвети за презервативи

Прилагане на презервативи

Какво трябва да имам предвид, когато използвам презервативи? Ето най-важните съвети, преди да използвате презервативи.

Mister Size Kondome in verschiedenen Größen
Секс познания за презервативите

Презервативи и размери на презервативите: Отговори на всичките ви въпроси

Всичко, което бихте могли да попитате за презервативите и размерите им, е отговорено в тази статия. Кликнете сега, за да прочетете повече.